RSS довод

Уводник

 Traveler Digital CameraМиле Пенков

 библиотекар

 ОШ „Десанка Максимовић“ Чокот, Ниш

 penkowmile@gmail.com

 „Ми живимо за књиге. Блажена је то мисија у овом свету у којем влада неред и пропадање.“

 (Умберто Еко, Име руже)

Поштовани библиотекари и наставници,

Брод нашег електронског часописа наставља да плови океаном интернета. Његови уредници и сарадници потрудили су се да вам кроз низ аналитичких и прегледних текстова приближе актуелну слику школског библиотекарства Републике Србије. Као и у претходним бројевима, у фокусу нашег интересовања нашли су се професионални проблеми, изазови и достигнућа библиотекара основних и средњих школа, као и домова ученика, а у свему томе имали смо драгоцену помоћ и подршку колега библиотекара из јавних библиотека, наставника, професора универзитета. Проговорили смо о садашњости и будућности наше професије, представили искуства колега школских библиотекара у окружењу, пропратили актуелна књижевна дешавања, указали на могућности сарадње са јавним библиотекама и другим институцијама културе… Припремили смо репортажу са свечаног и радног обележавања Међународног дана школских библиотека, 22. октобра у земунском Дому ученика „Змај“, које је било у знаку 4. смотре стваралаштва школских библиотекара.

У оквиру посебног тематског блока налазе се ауторски текстови у којима се разматрају садржај и сврсисходност Правилника о програму свих облика рада стручних сарадника, актуелног нормативног решења чији је задатак да одреди позицију и конкретне активности школског библиотекара у оквиру целине школског образовно-васпитног простора.

Пред вама је обиље разноврсних текстова школских библиотекара и њихових сарадника. Надамо се да ће с њима ваша слика школске библиотеке добити нове боје.

Advertisements

Оставите одговор

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се /  Промени )

Google+ photo

Коментаришет користећи свој Google+ налог. Одјавите се /  Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се /  Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се /  Промени )

w

Повезивање са %s