RSS довод

Трибине у Крагујевцу

Zorica_SorakЗорица Сорак

библиотекар

ОШ“Станислав Сремчевић“, Крагујевац

zoricasorak@gmail.com

Крагујевац је ове, 2012. године имао две трибине у организацији Друштва школских библиотекара Србије, уз подршку Школске управе у Крагујевцу и ОШ “Станислав Сремчевић“.

Прва овогодишња трибина организована је у мају и окупила је двадесетак школских библиотекара из Шумадијског округа, а на трибини се говорило о функцији школских библиотека (Бранислав Јовановић, просветни саветник ШУ Крагујевац), као и о анкетама и извештајима према матичном одељењу (Томислав Кењић, Народна библиотека „Вук Караџић“ Крагујевац); Весна Петровић, библиотекарка из Народне библиотеке у Сремској Митровици је одржала радионицу о библиотечком пословању, а Зорица Сорак, библиотекарка у ОШ “Станислав Сремчевић“, представила је нови Правилник о сталном стручном усавршавању и напредовању.

Трибина у Крагујевцу

Трибина у Крагујевцу

Друга трибина одржана је 26. септембра 2012. године, за више од тридесет школских библиотекара из Шумадијског округа и из суседних градова – Краљева, Јагодине, Ћуприје, Свилајнца, Пожаревца, Косовске Митровице. Домаћин је већ традиционално била ОШ “Станислав Сремчевић“, а као гости су били присутни колеге из Народне библиотеке „Вук Караџић“ у Крагујевцу Томислав Кењић и Виолета Јовичинац. Теме о којима се говорило биле су везане за нови Правилник о стручним сарадницима, затим о стручном усавршавању и напредовању, као и о планирању. На трибини су излагали: Бранислав Јовановић, просветни саветник, Миљана Милојевић, педагошка саветница и Зорица Сорак, библиотекарка – педагошка саветница. Учесници су трибину оценили успешном, дискусија се водила око планирања, посебно дневних активности и самоевалуације рада библиотекара, затим о новинама из Правилника, о јединственим програмима за школске библиотеке. Већина присутних је понела са собом идеју о лидерској улози библиотекара у школи.

Advertisements

Оставите одговор

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се /  Промени )

Google+ photo

Коментаришет користећи свој Google+ налог. Одјавите се /  Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се /  Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се /  Промени )

w

Повезивање са %s